Du er her:

Dynamics NAV 2019

Siden Microsoft i 2002 opkøbte Navision A/S har løsningen været en del af Microsoft Business Solutions og gået under navnet Dynamics NAV. Alt tyder nu på, at Dynamics NAV 2018 blev den sidste version under det navn og at løsningen i fremtiden vil blive en del af cloud applikationen Dynamics 365 Business Central. Til gengæld bliver Business Central tilgængelig on-premise, hvilket altså betyder, at vi ikke skal forvente en Dynamics NAV 2019, men tilgengæld bliver Business Central altså også tilgængelig on-premise

Dynamics NAV 2019 bliver til Business Central on-premise

I stedet for 'Dynamics NAV 2019' kommer den næste version af Navison til at hedde Business Central on-premise

En succeshistorie i ERP verdenen

Med over 160.000 kunder, mere end 2,7 millioner brugere og ikke mindre end 3500 certificerede partnere verden over, er Microsofts ERP løsning Dynamics NAV, som primært er rettet mod små og mellemstore virksomheder, i dag det mest udbredte ERP systemer og har solgt i hele 195 lande, hvilket betyder, at det bruges i stort set alle lande i verden. Dynamics NAV, tidligere Navision, må med andre ord betegnes som noget af en succeshistorie i ERP verdenen. Microsoft har dog ikke intentionen om at lade det blive ved det, men vil fortsat videreudvikle og udbrede Dynamics NAV, bl.a. ved at migrere NAV med den nyligt lancerede skytjeneste Dynamics 365 Business Central og dermed gøre den endnu bredere tilgængelig.

Dynamics NAV 2019 / Business Central on-premise

Microsoft vil stadig frigive opdateringer og ny funktionalitet til den nyeste version af Dynamics NAV, NAV 2018, men ifølge det nyest frigivne roadmap for Dynamics NAV, bliver NAV 2018 den sidste version under brandnavnet 'Dynamics NAV'. Dynamics 365 Business Central, der på nuværende tidspunkt er en ren cloud applikation, vil med sammenlægningen med Dynamics NAV også kunne køres på egen server, Dynamics 365 On-premise. Eller sagt på en anden måde, med NAV 2018 har vi formentlig set den sidste udgave af Dynamics NAV og Dynamics NAV 2019 kommer i stedet til at gå under navnet Dynamics 365 Business Central on-premise.
 

Roadmap for Business Central og NAV 2019

Ifølge Microsofts Roadmap for Dynamics NAV og Dynamics 365 Business Central bliver der ikke en NAV 2019. I stedet bliver Business Central også tilgængelig on-premise.

Cloud first, men ikke cloud only

Microsofts ambitioner er i skyen og Dynamics 365 Business Central er da også en 'cloud first' applikation, designet med den igangværende digitale transformation til skyen for øje, men er altså ikke en 'cloud only' applikation, da den som sagt også bliver tilgængelig on-premise. Og da Business Central og Dynamics NAV stort set deler samme kode, burde det blive forholdsvist smertefrit at migrere fra NAV til Business Central, ikke mindst hvis man allerede er opgraderet til NAV 2018.

Your Challenge. Our Passion
Dynamics 365 Business Central partner