Du er her:

Business Central API

Gennem API er gør Dynamics 365 det nemt at skabe forbindelse mellem tredjeparts løsninger eller tjenester og Business Central via forbindelses apps

API til Business Central

I Dynamics 365 kan man oprette forbindelses-apps (Connect-apps). Forbindelses-apps etablerer en direkte punkt-til-punkt forbindelse mellem Business Central og en tredjepartsløsning eller -tjeneste. Forbindelsen til udveksling af data oprettes typisk via en standard REST (Representational state transfer) API, som er designet til at drage fordel af eksisterende protokoller. Alle kodesprog, som formår at kalde REST API'er, kan bruges til at udvikle din Connect-app.

Aktivering af API'er til Business Central

I Business Central synliggøres en API, som gør det muligt at integrere ERP app'en med andre tjenester og services. For at muliggøre integration med disse API'er er det nødvendigt at gennemgå et par trin. Disse trin har til formål at aktivere adgangen til Business Central.

 


Vær opmærksom på

REST-programmering er ikke understøttet i C/SIDE. For at kunne køre dine API'erne skal du derfor tilføje de REST-afhængige tegn manuelt. Eksisterende W1-objekter kan kompileres og indlæses, men man bør være opmærksom på, at nogle .NET-typer kan ikke indlæses i C/SIDE Development miljø variabel editoren grundet manglende serverafhængighed.


Aktiver adgang til API'erne i Business Central

  1. Åbn administrationsværktøjet i Business Central.
  2. Udvid fanen OData Services, og marker først afkrydsningsfeltet Enable OData Services. Herefter markeres afkrydsningsfeltet Enable API Services.
  3. Kontroller færst at værdierne for OData Base URL og Port er angivet korrekt.
    Når du eksponere en webtjeneste, skal du  for at få adgang til den først åbne porten for andre forbrugere af webtjenesten. Få evt. din systemadministrator til at tilføje porten via Windows Firewall på den computer, der kører Business Central-serveren.
  4. I Business Central skal du først søge efter API Setup og derefter vælge det link der relaterer sig dertil.
  5. API Setup siden, skal du vælge Integrer APIs knappen.
    Dette starter en proces, hvor alle integrationstabeller fyldes med poster til alle API'er. Vær opmærksom på, at processen kan tage flere minutter.

Afhængigt af hvorfra du vil have adgang til API'erne, skal du angive det korrekte slutpunkt.

Your Challenge. Our Passion
Dynamics 365 Business Central partner