Du er her:

Dynamics NAV udfases, skift til Business Central

Dynamics NAV er i fuld gang med at blive udfaset fra Microsofts produktportefølje. Det betyder, at du ikke længere kan hverken købe eller leje en Dynamics NAV-licens.

Microsoft har stoppet salget af Dynamics NAV

Dynamics NAV, som var en del af Microsofts Dynamics forretningsløsninger, undergår i disse år en gradvis udfasning. Det betyder bl.a., at fra og med den 31. marts 2019 var det ikke længere muligt at købe licens til den seneste version af NAV, som var Dynamics NAV 2018.

Få hjælp til tilretninger, support og hosting af NAV

Du kan altså ikke længere hverken købe eller leje en Dynamics NAV-licens. Har du derimod allerede en Dynamics NAV-løsning, kan du i princippet sagtens fortsætte med at bruge den. Og vi tilbyder stadig hjælp med at tilretninger, support og udvikling. Er du i tvivl om, hvorvidt du skal fortsætte med at benytte din nuværende Dynsamics NAV løsning eller om du skal opgradere til Business Central? Så er du meget velkommen til at kontakte os, vores konsulenter har mange års erfaring med Navision og er nogle af de førende eksperter inden for området og kan hurtigt afdække din virksomheds specifikke forretningsbehov.

Business Central afløser Dynamics NAV

Egentlig var der mere tale om et navneskifte da Microsoft i 2018 udfasede Dynamics NAV og i stedet introducerede Business Central. Grundlæggende var Business Central en opgraderet version af Dynamics NAV 2018, men siden Microsoft introducerede løsningen, er der sket en masse og løsningen skiller sig i dag bl.a. ud på følgende områder:

  • Business Central Cloud
    Selvom at Business Central i dag fås i to versioner, en on-premise version og en cloud version, er der ingen tvivl om, at Microsofts ambition er, at Business Central i fremtiden udelukkende vil være en cloud-applikation.
  • SaaS
    Business Central sælges udelukkende på abonnemmets basis efter SaaS-modellen (Software as a Service Software som en tjeneste er en softwarelicens- og leveringsmodel, hvor software er licenseret på abonnementsbasis og hostes centralt) hvilket i realiteten betyder, at man lejer sin software.
  • Extensions
    En stor forskel mellem Dynamics NAV og Business Central er desuden, at man ikke kan lave ændringer i selve applikationen og på den måde tilpasse løsningen. I stedet laves tilpasninger til Business Central som Extensions, som ligger uden for løsningen. Fordelen er bl.a., at det bliver væsentligt nemmere at opgradere løsningen.

Extensions afløser tilpasninger

En af de helt store forskelle nellem Dynamics NAV og Business Central er, at man i Business Central ikke kan ændre i grundkoden og tilpasse løsningen på den måde, men derimod laves tilpasninger som Extensions som ligger uden for selve løsningen.

Du kan læse meget mere om Extensions på denne side

 

Your Challenge. Our Passion
Dynamics 365 Business Central / Dynamics NAV partner