Her er du:

Power BI, det beste BI verktøyet?

Der finnes allerede effektive Business Intelligence verktøy på markedet, men Power BI kan vise seg å bli det ledende.

Fem grunner til at Power BI kan bli den ledende BI-applikasjonen på markedet

Power BI er Microsofts svar på en applikasjon for analyse av data fra eksempelvis Dynamics NAV og kan meget lett bli det ledende business intelligence verktøy på markedet.

Her er fem grunner til hvorfor.

1. Brukertilpassede visualiseringer

Du er ikke begrenset til visualiseringer som allerede er en del av Power BI, men kan bruke de tilpassede visualiseringene som er tilgjengelige i Office Store og på andre nettsteder. På den måten kan du med høy sannsynlighet finne akkurat den visualisering som er riktig for deg. Det levende brukerfellesskap bestående av utviklere sikre at flere og bedre tilpassede visualiseringer kontinuerlig utvikles.

2. Løpende oppdateringer

Power BI oppdateres fortløpende. Oppdateringene inkluderer funksjoner basert på sluttbrukerforespørsler via Power BI Community portalen. Microsoft lytter faktisk til sluttbrukere og gir dem de forbedringene de trenger.

3. Integrasjon og deling

Power BI er integrert i Office 365 og er derfor svært kompatibelt med Office 365-applikasjoner, for eksempel Excel. Men hva i særdeleshet gjør Power BI til en sterk løsning er de muligheter verktøyet gir for å dele informasjon på tvers av de ulike løsningene.

4. Data kilder og modellering

Power BI har flere datakilder, samt et raskt analyseverktøy som analyserer et bestemt datasett og deretter returnerer verdifull innsikt ved hjelp av maskinlæring (Machine Learning).

Innstillingene for datamodellering som vises etter lasting av datasettet er forbedret betydelig i Power BI. Man kan opprette komplekse forhold mellom tabeller, legge til kolonner og rekker, importere fra en tabell til en annen, legge til, filtrere og mye mer.

5. Kostnader

Det er spesielt på prisen at Power BI skiller seg vesentlig fra sine konkurrenter. Power BI er innebygd i Office 365, men hvis du ikke har en Office 365 lisens er en Power BI lisens absolutt også rimelig og en avkastning på investeringen din bare noen få visualiseringer og dashboards unna. Man må derfor anta at Power BI i fremtiden vil være det foretrukne BI verktøyet for små og mellomstore bedrifter.

Konklusjon

Det er virkelig gode BI-løsninger på markedet, men fra et forretningsmessig perspektiv, kan Power BI vise seg å være langt mer effektiv enn sine konkurrenter. I tillegg gjør Microsofts ambisjon og fortsatte arbeide med å forbedre applikasjonen Power BI til et spesielt interessant Business Intelligence verktøy, spesielt for små og mellomstore bedrifter.

Your Challenge. Our Passion
Dynamics 365 Business Central partner