Du er her:

Power Platform

Microsoft Power Platform er en sammenhængende app-platform, som giver alle medarbejdere mulighed for at være innovative, bygge apps og få indsigt i virksomhedens data.

Indholdsmenu


Effektiviser virksomheden ved hjælp af data

Microsoft Power Platform udgøres af en række af apps og teknologier, som kan forbindes med andre Microsoft løsninger, herunder Dynamics 365 Business Central, Microsoft 365 og Azure. Power Platform er en såkaldt lav kode platform, hvilket betyder, at apps'ne kan anvendes af forretningsbrugere uden omfattende kendskab til kode. Du behøver altså ikke være udvikler for at bygge din næste applikation eller BI rapport.

Power Platform logo

Mange virksomheder har taget skyen til sig og har opdaget værdien af, at udnytte data fra en lang række kilder såsom webtrafik, sociale medier og forretningssystemer som CRM / ERP applikationer. Men når infrastrukturen, hvis formål er at udnytte den megen data, er implementeret, er spørgsmålet så, hvordan man håndterer den megen data på mest effektiv vis og på den måde får mest mulig ud af den?

Skal det være muligt for alle virksomhedens medarbejdere, uanset teknisk kunnen, at udnytte data på en ligefrem måde der bidrager til at drive virksomheden, er det nødvendigt med et lag oven på disse data.

Power Platform er et system, der muliggør, at brugerne kan foretage tre nøglehandlinger vedrørende data, Analyser, Handl og Automatiser. Dette gøres med Power BI, Power Apps og Automate. De tre applikationer arbejder alle på toppen af dine data og hjælper alle medarbejdere, fra den administrerende direktør til den meninge medarbejder, med at drive og udvikle virksomheden ved hjælp af data.

Analyser, Handling og Automatisering

Data flyder i stigende grad fra alt og fra alle steder og virksomheder, der forstår at udnytte den megen indsamlede data til at skabe indsigt i deres forretning, vil skabe bedre forretningsmæssige resultater og dermed en mere konkurrencedygtig virksomhed der vil udkonkurrere de virksomheder, der ikke gør det. Problemet for virksomhederne kan dog være, at finde eksperter der har den nødvendige tekniske kunnen det forudsætter, at etablere den nødvendige infrastruktur.

Målet med Power Platform er, at opbygge en platform, der ikke sigter mod teknologiske eksperter, men i stedet den menige medarbejder, der i mange tilfælde ser muligheder i de store mængder data for at skabe forbedringer, men som ikke har den tekniske kunnen eller er bemyndiget til at udnytte deres viden og gøre noget ved det.

Formålet med Power Platform er at skabe et forløb, eller kredsløb, der giver brugerne mulighed for at:

  1. Få indsigt i deres data (Analyse)
  2. Bruge denne indsigt til at drive intelligente forretningsprocesser via apps (Handling)
  3. Automatisere processerne (Automatisering)

Microsoft Power BI

Power BI er en brugervenlig business intelligence løsning der gør det nemt for brugerne at analysere data, uanset hvor den kommer fra, og derved få indsigt i deres virksomhed og forståelse af forretningen.

Power BI logo

Siden lanceringen af Power BI er det gået stærkt, både hvad angår funktionalitet og antallet af brugere. Løsningen er allerede i dag implementeret i titusindvis af virksomheder og flere millioner brugere.

Med en Power BI integration til Business Central, får du to forretningsapplikationer der tilsammen skaber en effektiv platform, som gør dig i stand til at drifte og udvikle din virksomhed. Business Central leverer ERP funktionalitet som giver overblik over virksomhedens mange forretningsområder, Power BI giver dig gennem Business Intelligence indsigt i virksomhedens data.

Microsoft Power Apps

Power Apps er en udviklingsplatform hvorfra det er muligt at bygge applikationer både til web og mobile applikationer, uden at skulle skrive kode. Power Apps gør det altså muligt for almindelige brugere der ikke nødvendigvis har erfaring med programmering at udvikle applikationer, der optimerer produktivitetet og måske endda gør deres arbejde mindre monotont.

Power Apps logo

Som med Power BI, kan Power Apps forbindes til hundredvis af forretningssystemer og databaser. Derfor er det nemt at forbinde brugerne med eksisterende processer og data. Den data der ligger i Power Apps, kan retuneres til systemerne og videre analyseres i Power BI, hvilket skaber en lukket loop-proces der gør løbende forbedringer mulige. Ud over det får man med Power Apps en fuldtændigt administreret enterprise-grade datalager kaldet Common Data Service (CDS) til de applikationer, der genererer data som ikke er bestemt for uddaterede applikationer, og både Power BI og Power Automate er stærkt forbundet til CDS, hvilket gør det langt nemmere at få endnu mere værdi fra de data der er lagret der.

Microsoft Power Automate

Robotic Process Automation (RPA) teknologi får i øjeblikket stor opmærksomhed på markedet, og med god grund. Ved at automatisere simple arbejdsgange og processer lover RPA-løsninger at sænke virksomhedernes omkostninger, samtidig med, at fejl begået af menneskelige faktorere reduceres.

Power Automate logo

Power Automate er en intelligent procesautomatiseringstjeneste, som ikke blot er begrænset til simpel opgaveautomatisering. Selv uden en kompleks IT-implementering, er det med Power Automate muligt for ikke teknisk kyndige brugere at automatisere komplicerede forretningsprocesser og arbejdsgange.

Den simple og intuitive brugergrænseflade gør det muligt for brugerne at oprette automatiske arbejdsgange. Det kan eksempelvis være på baggrund af en indsigt fra Power BI som leveres via apps udviklet med powerApps og integreret med hændelser fra en hvilken som helst af de systemer, som understøttes af Power Platform. Arbejdsflowet køres udelukkende i skyen og er fuldt administreret og sikret af Microsoft.

Microsoft Power Virtual Agents

Med de intelligente chatbots du selv kan udvikle og bygge i Power Virtual Agents, kan du øjeblikkeligt give dine kunder og medarbjedere svar på forespørgsler og spørgsmål.

Power Virtual Agents logo

Gennem en guidet og grafisk brugervenlig brugergrænseflade, som ikke forudsætter kodekendskab, kan du og dine medarbejdere udvikle de effektive chatbots, helt uden hjælp fra udviklere og dataeksperter.

Effekten af flere apps

Power BI, Power Apps og Power Automate er hver for sig nogle af de bedste løsninger i hver deres individuelle kategorier, men ved at kombinere de tre løsninger har Microsoft skabt en game changer, som potentielt kan skabe merværdi og øget konkurrenceevne for de virksomheder der bruger løsningen.

Power BI giver indsigt i data, Power Apps konverterer denne indsigt til handling gennem transformative applikationer og med Power Automate orkestreres og automatiseres forretningsprocessen med simpel peg og klik funktionalitet.

Med de indbyggede forbindelser til alle systemer og datakilder i virksomheden og når den enkelte medarbejder, som jo kender virksomheden bedst, får mulighed for "analyse, handling og automatisering", kan der potentielt skabes transformationsmuligheder og nye potentialer som tidligere uden Power Platform ville være utænkelige.

Power Platform FAQ

Her kan du få svar på de spørgsmål du måtte have vedrørende Power Platform. Har du spørgsmål som ikke bliver besvaret nedenfor, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os.

Hvad er Power Platform?

Power Platform er den samlede betegnelse for en række af Microsofts forretningsapplikationer, herunder Power BI, Power Apps og Power Automate. Med applikationerne kan du analysere og visualisere data, bygge løsninger, automatisere arbejdsprocesser og oprette virtuelle agenter. Power Platform er bygget på Common Data Service (eller CDS), som kort sagt er en underliggende dataplatform, der giver et samlet og enklet dataskema, så Power Platform applikationerne og tjenesterne kan fungere gnidningsfrit sammen.

Hvad kan Power Platform?

Microsoft Power Platform udgøres af en række applikationer som lader dig analysere data, automatisere forretningsprocesser og arbejdsgange, opbygge løsninger og kreere virtuelle support agenter.

Hvad er Power BI?

Power BI er et business intelligence værktøj udviklet af Microsoft. Med Power BI får du et omfattende dataanalyseværktøj, som inden for få sekunder kan levere realtidsdata på blot få sekunder. Med indsigt i din data og dermed overblik over din forretning, får du evnen til at træffe beslutninger hurtigere og på et informeret grundlag. Power BI kan nemt integreres til Dynamics 365 apps'ne, herunder Business Central.

Hvad er Power Apps?

Med Power Apps kan du uden at skrive kode skabe web- og mobilapplikationer og dermed nemt og hurtigt omdanne dine ideer til applikationer. Med Power Apps får du forudbyggede skabeloner, brugervenlig træk-og-slip funktionalitet og nem publicering af udrulningsændringer i et kodefrit arbejdsmiljø.

Hvad er Power Automate?

Power Automate kan ved brug af RPA-teknologi og digitale process automatiserings teknologier automatisere repetative og ressourcekrævende arbejdsopgaver. Med Power Automate, kan du ved at automatisere rutineopgaver effektivisere din virksomhed og frigive ressourcer, så dine medarbejdere kan fokusere på strategi og analyse.

Hvad er Power Virtual Agents?

Opbyg intelligente chatrobotter på en nem måde. Med Power Virtual Agents kan du nemt bygge intelligente virtuelle robotter der kan kommunikere internt eller med dine kunder. Power Virtual Agents kan udføre en lang række manuelle opgaver og derfor frigive ressourcer du kan bruge på anden vis.

Hvad er Microsoft Common Data Service?

The Common Data Service, forkortet CDS, er Microsoft Azure-baseret forretningsapplikation platform. CDS gør brugerne i stand til nemt at bygge og udvide applikationer med forretningsdata. CDS kan eksempelvis bruges i Power Automate og giver adgang til Common Data Service databasen i Dynamics 365 miljøet.

Hvad er Data Connectors?

I Microsofts egen terminologi er en Data Connector (dataforbindelse) en proxy der ligger omkring en API (forkortelse for Application Programming Interface og betegnelse for en funktion inden for software, der muliggør, at flere programmer arbejder sammen). En dataforbindelse muliggør at forskellige Microsoft services, eksempelvis Power Automate, Power Apps, Power BI og Power Virtual Agents kan kommunikere med hinanden.

Hvilke applikationer udgør Power Platform?

På nuværende tidspunkt udgøres Power Platform af business intelligence værktøjet Power BI, app-udviklingsværktøjet Power Apps, automatiseringsværktøjet Power Automate og Power Virtual Agent, som bruges til at bygge kundeorienterede og interne chatbots.

Er Power Platform en del af Microsoft 365?

Nej, Power Platform er en selvstændig platform for en række forretningsapps, som let kan integreres til andre Microsoft produkter, herunder kontor apps'ne i Microsoft 365.

Er Power Platform en del af Dynamics 365?

Nej, Power Platform er en selvstændig platform for en række forretningsapps, som alle let kan integreres til Microsofts andre produkter, bl.a. de mange forretningsapps der udgør Dynamics 365, herunder Business Central.

Your Challenge. Our Passion
Dynamics 365 Business Central / Dynamics NAV partner