Du er her:

Hvorfor vælge Business Central i 2022?

Hvis du er på udkig efter en økonomi- eller ERP-løsning til din virksomhed, er du med stor sandsynelighed stødt på Dynamics 365 Business Central. Her på siden får du et indblik i, hvad Business Central er og hvorfor det er en løsning du bør overveje, hvis du står overfor at skulle vælge en løsning til at administrere forretningsprocesserne i din virksomhed.

Indholdsmenu
 

 

Hvad er Business Central?

Det korrekte og fulde navn er egentlig Microsoft Dynamics 365 Business Central, men for nemheds skyld bruger de fleste kun den sidste og mere mundrette del af navnet, Business Central eller forkortelsen BC. Business Central har tidligere været kendt under navnene Dynamics NAV og Navision og er en alt-i-en ERP-applikation, til administration og strømlining af virksomhedens forretningsprocesser. Kort sagt, så er formålet med at implementere en løsning som Business Central at gøre det nemmere og mere overskueligt at drive sin virksomhed.

Den omfattende forretningsfunktionalitet i Business Central hjælper dig med at forbinde en lang række forretningsområder på tværs af virksomheden, eksempelvis lagerstyring, økonomistyring, HR, salg og logistik, hvilket sikre, at man opnår en effektiv og gnidningsfri drift og kan administere sin virksomhed effektivt og er sikret forretningskontinuitet i dagligdagen.

Hvorfor er Business Central relevant i 2022?

I en tid hvor der findes en lang række økonomisystemer, og hvor der hele tiden kommer nye til, som er både gratis og nemt tilgængelige online, er det ikke så underligt, hvis en virksomhedsejer spørger sig selv om, hvor vidt det giver mening at vælge en løsning som Business Central. Men det giver faktisk mening, for Business Central er ikke blot et regnskabssystem.

Business Central er et gennemprøvet og vidtfavnende ERP-system, som leverer al den funktionalitet, du har brug for, uanset din virksomheds størrelse. Med Business Central bliver du desuden i stand til at konsolidere adskillige ikke-forbundne systemer til et enkelt samlet system, samtidig med at du kan øge produktiviteten og skabe et samlet overblik over forretningsgangene i din virksomhed og via den indbyggede integration til Power Platform og Microsoft 365 kan du automatisere en lang række processer og arbejdsgange og få inblik i dine data. Applikationen kan nemt skaleres og tilpasses dine forretningsbehov og størrelsen på din virksomhed, hvilket betyder, at din virksomhed problemfrit kan vækste –også på tværs af grænser.

Styr alle dine forretningsaktiviteter fra dit ERP-system

Med et ERP-system som Business Central kan du styre alle dine forretningsaktiviteter fra et enkelt system. Men et ERP-system er meget mere end blot et værktøj til at administrere de forskellige aspekter og forretningsgange i virksomheden, ERP forstærker og effektiviserer de menneskelige ressourcers indsats, da alle forretningsaktiviteter kan administreres fra én enkelt platform. Og i en tid hvor der hele tiden stilles nye krav til virksomhederne om at være på forkant for at forblive konkurrencedygtige og hvor forretningsdynamikken er blevet enormt omfattende og kompliceret, er virksomhederne nødsaget til at implementere en lang række aktiviteter for at forbedre deres forretningsprocesser og arbejdsgange. Med et centralt administationssystem kan virksomheden håndtere sine transaktioner, den daglige drift, services og så videre, mens salg og salgsprognoser nøje overvåges.

Mange forbinder formentlig ERP-software med store investeringer og dyre implementerings- og opgraderingsprojekter, men uanset størrelsen på virksomheden, har du brug for ERP og takket være nye licensmodeller og online hosting, er det er faktisk slet ikke så dyrt, som de fleste tror. Alle kan være med. Med en ERP løsning, har du mulighed for at analysere alle aspekter af virksomheden og så slipper du for en masse besværlig og tidskrævende dobbeltindtastning, hvilket betyder, at dine medarbejdere sparer en masse tid og at risikoen for fejl minimeres.

Lave driftsomkostninger

Microsoft Dynamics 365 Business Central er en cloud baseret ERP-løsning, hvilket i korte træk betyder, at man opnår en lang række fordele i forhold til infrastruktur- og it-omkostninger sammenlignet med lokalt hostede løsninger.

Ved at implementere Business Central, får du større kontrol over virksomhedens cashflow, mens du holder udgifterne nede. Fordelen ved ERP i skyen er, at omkostninger til investeringer i infrastruktur er minimale og at du stort set slipper for opgraderings- eller vedligeholdelsesomkostninger. Det vil blandt andet sige, at du slipper for store og dyre opgraderingsprojekter.

Da Business Central licensere via en abonnementsbaseret månedlig fastpristilgang, elimineres behovet for en betydelig forudbetaling og sikrer, at du hele tiden kender dine driftsomkostninger og at udgifter fremadrettet er forudsigelige og gennemskuelige.

Gennemprøvet ERP

Business Central blev lanceret i 2018, men historien bag Business Central går meget længere tilbage. Business Centrals kodebase er baseret på ERP-løsningen Dynamics NAV, som Microsoft købte i 2002, dengang under navnet Navision, hvis historie går helt tilbage til 1984. Det vil altså sige, at med Business Central vælger du et system, hvor funktionaliteten gennem mere end 40 år løbende er blevet forbedret og tilpasset af tusindvis af brugere og virksomheder.

Sikkerhed og databeskyttelse

I takt med at ERP-systemerne i stadig højere grad leverer ende-til-ende-funktionalitet, bliver de også i højere grad et mål for hackere. Derfor er sikkerheden omkring og i dit ERP-system en vigtig modforanstaltning for at sikre sikkerheden i din virksomheden.

Ved at implementere Business Central opnår din virksomhed et højt sikkerhedsniveau. Business Central giver dig blandt andet mulighed for at oprette forskellige sikkerhedsroller og specifik grad af ansvar for den enkelte medarbejder, hvilket hjælper dig med at beskytte din virksomheds og dine kunders data. Derudover er der i Business Central indbygget en række muligheder muligheder og funktioner, som bidrager til, at dine data opbevares sikkert og er sikkerhedskopieret. Du kan desuden forbedre sikkerheden omkring din applikation ved at inkludere funktionalitet såsom datakryptering, autorisation, godkendelse og revision. Du får også mulighed for at tilpasse en række indstillinger, så din data indsamles og er i overensstemmelse med lokale forordninger og regler, hvis du driver forretning internationalt.

Indbygget integration

Dynamics 365 Business Central er udviklet med integration for øje. Derfor er det nemt at integrere med andre Microsoft-virksomhedsapps, såsom Power BI, hvilket, ikke mindst for virksomheder som allerede bruger andre Microsoft-virksomhedsapplikationer, som eksempelvis Microsoft 365, er en kæmpe fordel.

Derudover har Business Central allerede Microsoft Power BI dashboards indbygget som standardfunktion. Ønsker du at tilpasse din Business Central løsning yderligere til at opfylde specifikke forretningskrav, kan du downloade og impelmentere Extensions direkte fra Microsoft AppSource eller få din Microsoft Dynamics-partner til at udvikle en Extension med den funktionalitet du har brug for.

Fleksibilitet og skalerbarhed

Dynamics 365 Business Central er en smidig og fleksibel virksomhedsløsning, som er nem at tilpasse virksomhedens skiftende behov. Du kan nemt koble Extensions og apps til løsningen, som tilføjer den ekstra funktionalitet du har brug for til at drive din virksomhed og leve op til de øgede krav. Business Central er desuden prissat via en abonnementsmodel, hvor du betaler et månedligt licensgebyr pr. bruger. Det betyder, at du fra måned til måned kan tilpasse antallet af brugere. Det vil sige, at efterhånden som din virksomhed vokser, kan du nemt skalere løsningens funktionalitet og antal brugere til at ledsage denne vækst og at dit ERP-system ikke står i vejen for virksomhedens muligheder og potentiale.

Tilgå løsningen uanset hvor du befinder dig

Den globale Corona pandemi har i høj grad bidraget til at accelerere en stadig voksende hybrid arbejdstrend, hvor forretningsprofessionelle og beslutningstagere forventer tilgang til data og operationel fleksibilitet til at administrere virksomheden fra hvor som helst og fra hvilken som helst enhed.

Da Dynamics 365 Business Central er en cloud løsning, er det muligt for dig og dine medarbejdere hurtigt at få adgang til virksomhedens data og I kan praktisk talt administrere virksomheden fra hvor som helst, fra enhver enhed og på ethvert tidspunkt. I en verden hvor tilpasningsevne er et konkurrenceparameter og fjernarbejde i høj grad er blevet det nye normale, er fleksibilieten i Business Central en afgørende faktor og en af grundende til, at det er en løsning du bør overveje, når du skal vælge ERP-løsning.

Altid opdateret

En af de store forskelle mellem Business Central og forgængeren Dynamics NAV er, at alle udvidelser og specialtilretninger laves som Extensions, som er placeret uden for selve løsningen. Det betyder, at der ikke laves modificeringer i løsningens grundkode og at det derfor er langt nemmere og ikke mindst billigere at opgradere Business Central til nyeste version, end det var med Dynamics NAV.

Derudover opdateres Business Central online helt automatisk. Din ERP-løsning er derfor altid opdateret til nyeste version og kan derfor fungere som fundamentet for virksomhedens vækstacceleration.

Sidste opdatering til Business Central blev frigivet i oktober 2021 som en del af den store Dynamics 365 opgraderingsbølge 2021 Release Wave 2. Disse opgraderinger kommer to gange årligt, typisk i april og oktober, og vi venter naturligvis spændt på den kommende Business Central 2022 Release Wave 1 opdatering, som du naturligvis også kommer til at kunne læse mere om her på siden.

ERP og CRM egenskaber

Selvom Business Central egentlig er en ERP-løsning, leverer løsningen også funktionalitet, som hjælper dig med at styrke forbindelsen med dine kunder og optimere kundeoplevelsen. CRM-funktionalteten i Business Central giver dig mulighed for at opnå kontrol over din kundeinteraktion og få indsigt i hele virksomhedens salgscyklus.

Business Central og Dynamics 365 Sales (Microsofts CRM applikation) har også præbygget integrationsmuligheder, så du både kan få al den ERP-funktionalitet, du har brug for, samt hele spektret af salgs- og kundestyringsfunktioner.

Your Challenge. Our Passion
Dynamics 365 Business Central partner