Her er du:

Business Central 2020 Frigivelsesbølge 1

Business Central er Microsofts forretningsapplikation som primært er målrettet små og mellemstore virksomheder. Siden Microsoft i april 2018 lancerede løsningen, har den bidraget til, at løsningens brugere succesfuldt har kunne digitalisere, modernisere og effektivisere deres forretning og løsningen forbedre løbende via opraderinger der lanceres to gange om året. Den næste opgradering, kaldet 2020 Frigivelsesbølge 1 (2020 Release Wave 1), lanceres til april i år.

Business Central april opgradering

Med 2020 Frigivelsesbølge 1 forbedres Business Central yderligere med centrale investeringer der skal forbedre grundlæggende service og imødkomme krav og ønsker fra en hurtig voksende kundebase. Disse forbedringer inkluderer forbedret brugerproduktivitet, geografisk ekspansion samt de mest efterspurgte funktioner fra brugerne. Derudover forbedres også de migrationsværktøjer der skal flytte on-premise brugere af Business Central op i skyen.

Forbedringer af grundlæggende service

Det er fundamentalt for alle virksomheder, at deres forretningsstyringssystem er påldeligt og performer som det skal. 2020 Frigivelsesbølge 1 har høj grad af fokus på servicekvalitet og tilgængelighed. Med den kommende opgradering, kommer vi også til at se resultaterne af Microsofts massive investeringer i Business Central  servicesikkerhed.

Et ikke uvæsentligt komponent i Business Central økosystemet er partnerne som leverer applikationen til slutkunden. Med 2020 Frigivelsesbølge 1, får partnerne telemetrisk synlighed gennem Azure Insights, hvilket betyder, at de kan overvåge applikationens performance via en APM (Application Performance Management) service. Grundet forespørgelser fra partner netværket, leverer Microsoft forbedringer til integrationen med Common Data Service hvor man sikkert kan gemme og administrere den data der bruges forretningsapplikationer hvilket forbedrer udvidelsesmulighederne for integration til andre Dynamics 365 applikationer. Funktionaliteten for lancering og support til håndtering af udfasningen af kode i AL kodesproget muliggør en ikke-forstyrrende fremtidig udvikling af tjenesten.

Produktivitetsforbedringer

At slutbrugerne kan arbejde gnidningsfrit med applikationen er kritisk i forhold til at skabe effektive arbejdsgange. Med 2020 Frigivelsesbølge 1 fortsætter Microsoft med at forbedre brugerens produktivitet gennem forbedringer af den moderne klient (web klienten), strømlinet dataindtastning samt funktionalitet brugerne af Business Central har anmodet om, såsom automatisk indsættelse af tilbagevendende salgs- og indkøbsordrelinjer.

Geografisk ekspansion

Med april opgraderingen bliver der også mulighed for at installere flersprogs oversættelser for hver enkelt Business Central installation. Med årets første frigivelsesbølge tilføjes der desuden også lokaliseringer for Ungarn, Kroatien, Slovenien, Letland, Columbia og Peru. Lokalisering for Indien og Brasilien tilføjes i en senere frigivelsesbølge.

Fra on-premise til cloud

Der er ingen tvivl om, at Microsofts ambition er, at alle Business Central on-premise installationer inden længe skal flyttes op i skyen og licenseres på abonnementsbasis efter SaaS modellen. Dette afspejles også i 2020 Frigivelsesbølge 1, hvor Microsoft forbedrer deres migreringsværktøjer der skal bringe on-premise Business Central brugere til Business Central cloud.

For at gøre transitionen til Business Central online for eksisterende Dynamics-kunder simplere, tilføjer Microsoft desuden support til migrering fra et meget bredere sæt af Dynamics NAV- og Dynamics GP versioner, forbedrer selektiv migrering af Dynamics GP-kunder og -udbydere og forbedrer Dynamics GP migrations opsætningen af kontoplanen.

Kunde og bruger anmodede forbedringer

Som altid lytter Microsoft til brugerne af Business Central og har responderet på de mest anmodede forbedringsforslag fra kunderne. Ud over flere funktioner, der er udvalgt fra produktidéportalen, har de også forbedret områder, der har modtaget en betraktelig feedback, eksempelvis funktionalitet for bankafstemning.

 

Your Challenge. Our Passion
Dynamics 365 Business Central / Dynamics NAV partner